Dragoș Tătaru
Dragoș Tătaru (n. 1981, Focșani) cercetător gradul III în cadrul Rețelei Seismice Naționale a Instutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Și-a susținut Teza de Master în Geofizica Ambientală la Facultatea de Geologie și Geofizică, UB, iar în anul 2010 Teza de Doctorat în cadrul Școlii Doctorale de Fizică, UB, cu o teză despre investigarea structurii crustei și litosferei din România utilizând metoda funcției receptor.
Activitatea de cercetare în domeniul investigării structurii crustale utilizând noi tehnici geofizice s-a concretizat prin publicare de articole în reviste internaționale (Journal of Earthquake Engineering, Geophysical Journal International) și naționale (Romanian Journal in Physics, Romanian Reports in Physics). În ultimii 4 ani a condus sau coordonat principalele inițiative ale INCDFP pe direcția educării și informării publicului larg referitor la seisme și riscul pe care acestea îl constituie.
Ultimele 2 proiecte relevante:
2012-2016 – “Rețeaua Seismica Educațională din România” – prima inițiativă din România ce își propune să folosească noțiuni și instrumente din domeniul seismologiei ca mijloc de educare în școli (www.roeduseis.ro)
2014-2016 – “Expoziție mobilă despre cutremure” – proiect ce își propune să dezvolte o expoziție mobilă ce urmează a fi găzduită în muzee sau în cadrul unor evenimente educaționale și care să disemineze informații despre cutremurele de pământ și efectele acestora asupra mediului natural și antropic (www.mobee.info)