Pierre de Hillerin

Pierre Joseph de Hillerin este Cecetător la Institutul de Științe Spațiale, București-Măgurele, Profesor și Conducător de Doctorat la Universitatea din Pitești și Președintele Centrului pentru Dezvoltarea Performanței Umane.

A absolvit Facultatea de Fizică a Universității București, Secția de Biofizică, începându-și activitatea de cercetare ca biofizician la Centrul de Cercetări pentru Probleme de Sport, devenit în 2001 Institutul Național de Cercetare pentru Sport. Între anii 1990-2014 a fost Director al acestui institut unic în România (singura structură oficială din țara noastră care activează în domeniul cercetării în sport, asigurând progresul în domeniu şi oferind asistență ştiinţifică de înalt nivel) fiind în prezent Președintele Consiliului Științific al INCS.

A inițiat la INCS importante proiecte naționale și internaționale, inclusiv utilizarea GRID, cea mai importantă rețea de calcul, creată și dezvoltataă la CERN, pentru explorarea datelor din aplicații spațiale în domeniul evaluării, antrenării şi atestării performanțelor umane și amplasarea datelor privind parametrii vitali ai persoanelor supuse la condiții extreme.