Lia Bugnar

Lia Bugnar este scenaristă, actriţă şi scriitoare. S-a născut la București, în 1964, unde a absolvit și Academia de Teatru și Film. Piesele şi scenariile ei de film sunt meditaţii dulci-amare pe tema dragostei, a vieţii de fiecare zi şi a renunțărilor de fiecare zi. Este una dintre cele mai talentate şi mai active reprezentante ale generaţiei crescute la şcoala profesoarei Sanda Manu.

Este cea mai cunoscută scriitoare de dramaturgie contemporană. În 2005 a primit Marele premiu ESB de la Dublin Fringe Festival pentru piesele “Aici nu se simte” și “Oase pt Otto”. Colaborează la mai multe teatre din țară și din străinătate, declarând adesea că piesele scrise de ea pe care le pune în scenă sunt jucate întotdeauna numai de actori care-i sunt și prieteni apropiați.

A jucat în nenumărate spectacole de teatru clasic și contemporan și în mai multe filme: “Patul conjugal” , regia Mircea Daneliuc, film participant la Festivalul de Film de la Berlin, “Modigliani”, regia Mike Davis, “Blood and Chocolate”, regia Katja von Garnier, “Diplomatic Siege” (Castel Film), “Web Site Story” regia Dan Chișu, “Bucuresti Non Stop” regia Dan Chișu, filme de televiziune și spoturi publicitare.