Călin Alexa

Călin Alexa este Cercetător Științific I la Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Group Leader al ATLAS Cluster România, coordonator ştiinţific al unor bursieri din proiect, Profesor Asociat şi conducător de doctorat la Universitatea din București.

A lucrat încă de la începutul activității sale în atmosfera marilor colaborări internaționale de la CERN și IUCN (Institutul Unificat de Cercetări Nucleare de la Dubna, Rusia). În marile colaborări europene, Călin Alexa a fost scientific/project associate la CERN și responabilul pentru România în colaborările bilaterale cu Centrul de Fizica Particulelor, Marsila, IN2P3 Institutul de Fizică Nuxleară și Fizica Particulelor, Franța și cu INFN-Sezione di Pisa (Institutul Național de Fizică Nucleară), Italia.

A participat cu prezentări la mari conferințe din domeniul fizicii particulelor: International Europhysics Conference on High Energy Physics (Budapesta), International Conference on Calorimetry in Particle Physics (Perugia), Physics at LHC (Viena), Four Seas Conference (Istanbul). Călin Alexa este Project manager al mai multor contracte Cercetare-Dezvoltare și Organizator principal al Școlilor de Energii Înalte de la Măgurele precum și (2014) al ATLAS Week, la Sibiu.